Una dècada fent bandera de la qualitat turística a les comarques barcelonines

50 empreses i serveis del Vallès Oriental obtenen el distintiu de qualitat SICTED.

El SICTED reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua en l'àmbit turístic.

Enguany es compleixen 10 anys dels acords entre el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme (Turespaña), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, que han permès la implantació del Sistema de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) a la demarcació de Barcelona. Per commemorar-ho, dimecres dia 18 de febrer es va homenatjar les primeres empreses i destinacions que van obtenir el distintiu. L'acte commemoratiu, que va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar, el van inaugurar la directora de Turespaña, Marta Blanco; el president de la comissió de Turisme de la FEMP, Francisco González; el director gerent de la Cambra de Comerç, Xavier Carbonell; i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera.

A finals de l’any 2014, la Secretaria d’Estat de Turisme, juntament amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va donar a conèixer les empreses certificades amb el Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destí (SICTED). Al Vallès Oriental hi ha 62 empreses i serveis adherits al projecte SICTED, dels quals 50 han obtingut el distintiu de qualitat en aquesta última edició i 12 que segueixen treballant-hi.

Les empreses distingides el 2014 són: Apartaments Turístics Cal Ferrer; Aula d’Entorn Rural Can Turró; Càmping El Pasqualet; Can Burgues; Can Gual Agroturisme; Can Gual II Turisme Rural; Cassa de colònies Escola de Natura La Traüna; Casa de Turisme Rural Cal Pinyater; Casa de Turisme Rural Can Fàbregas del Bosc; Daema Aventura; Dieta Mediterranea (FRANVIC); Ecogranja Salgot; El Folló Turisme Rural; Espai Natural Sant Miquel del Fai; Hotal Can Cuch 4*; Hotel Ibis Barcelona – Mollet; Hotel Mercure Augusta Vallès; Hotel Molí de la Torre; Hotel Sidorme Barcelona – Granollers; Hotel Sidorme Barcelona – Mollet; La Rectoria de Vallcàrquera; Mas Berenguer; Masia Rural Can Sala; Museu Arxiu Tomàs Balvey; Museu Municipal del Montmeló; Museu Municipal Joan Abelló i Casa del Pintor Abelló; Oficina de Turisme de Sant Celoni; Parc Natural del Montseny; Pasta Sanmartí, fideuers des de 1700; Punt d’Informació Turística de Santa Maria de Palautordera; Ramasan Viatges; Restaurant Càmping El Pasqualet; Restaurant Can Candelich; Restaurant Can Major; Restaurant Casa del Bosc; Restaurant El Bellver; Restaurant El Cruce; Restaurant El Folló; Restaurant El Jardí de Parets; Restaurant El Romaní de Breda; Restaurant El Trabuc; Restaurant La Fonda del Montseny; Restaurant La Mama; Restaurant La Rectoria de Palou; Restaurant Mirko Carturan; Restaurant Robert de Nola; Restaurant El Mas Sant Lleí; Terra Diversions Bike Turs, Turisme Actiu; i Thermalia, Oficina de Turisme de Caldes de Montbui.



Enguany ha estat el desè any que el Vallès Oriental participa en aquest projecte de millora de la qualitat turística en destinació. La comarca va apostar per iniciar-se en aquest projecte de qualitat turística de la mà d’un dels municipis més turístic, Caldes de Montbui, per després ampliar-ho a un dels productes més característics, la Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental. Els anys següents, el projecte d’implantació del SICTED es va anar estenent al conjunt de tot el territori.

El SICTED a la demarcació de Barcelona
Al conjunt de Catalunya hi ha 16 destinacions i 514 empreses i serveis reconeguts pel SICTED. La demarcació de Barcelona és líder del projecte amb 12 destinacions i 432 empreses distingides el 2014.

Comentaris