Guia imprescindible per viure el Nadal al Vallès Oriental


Si aquest Nadal no et vols perdre cap de les activitats imprescindibles que es fan al Vallès Oriental, no et preocupis. TurismeVallès hem elaborat una guia nadalenca perquè ho tinguis tot al cap. Et presentem 6 propostes essencials per viure el Nadal al Vallès Oriental.

1. Compres de Nadal

Nadal a la Roca Village. Foto la Roca Village

Encara no has fet les darreres compres de Nadal? A la comarca, la Roca Village atrau masses, però no t’oblidis dels centres comercials dels pobles i ciutats del Vallès Oriental. Els petits comerços de Gran Centre a Granollers, de l’ASIC de la Garriga, de l’Unió de Botigues de Cardedeu  o de Sant Celoni també són establiments ideals per trobar els vostres regals.





2. Parcs de Nadal

El PIN de Granollers és un èxit cada any. Foto Ajuntament de Granollers

Si voleu que els més petits de casa passin una bona estona, recordeu que als pobles del Vallès Oriental hi trobareu parcs de Nadal i tallers. El més gran i amb més activitats és el PIN de Granollers, que cada any s’instal·la al Palau d’Esports de la capital vallesana. Aquest any, hi podreu anar el 27, 28 i 29 de desembre. Ja podeu comprar les entrades anticipades i si us feu el nou carnet, tindreu descomptes! Tallers, tirolines, escalades, laberints, cars i desenes d’activitats que faran que els vostres fills s’ho passin d’allò més bé!


3. Pessebres Vivents

Els pescadors és una de les escenes del pessebre vivent de Martorelles

Aquest serà el 39è any que Martorelles representa un pessebre vivent durant les festes de Nadal. Es pot dir que ja s’ha convertit en una tradició a la comarca. En més d’un quilòmetre de recorregut, podràs veure els pastorets, els pescadors, el mercat, visitar la fusteria de Josep i adorar en el nen Jesús, entre moltes altres escenes. T’aconsellem que hi  vagis preparat perquè no hi tindràs un paper passiu! Per recompensar-t’ho, abans de marxar, t’obsequiaran amb un tros de pa torrat amb oli i un bon porró de vi.
Aquest és el pessebre més famós, però també en trobaràs a Corró d’Avall, a Sant Fost o a Aiguafreda, entre més localitats.


4. Fires de Nadal i Mercats de Santa Llúcia

La Fira de Nadal s'instal·la cada any a la Porxada de Granollers

La porxada és la ubicació de la fira de Nadal més coneguda de la comarca. Des de principi de desembre fins que s’acaben les festes, hi pots trobar tota l’ornamentació necessària per decorar la teva casa de Nadal: figures de pessebre, arbres de Nadal, tions, llums... Tampoc hi falten les parades d’artesania per fer els regals més originals!
A part d’aquesta, t’aconsellem que consultis l’agenda i descobreixis altres mercats i fires de Santa Llúcia que es facin a la comarca!


5. Els Pastorets

Pastorets de Caldes. Foto Fotografia Poch.

No és Nadal si no vas a veure, com a mínim, una actuació dels Pastorets. I al Vallès Oriental, les opcions són infinites! Te’n donem algunes. Amb més de 125 anys, els Pastorets de Granollers proposen un espectacle on el bé i el mal fan del teatre un lloc de combat i on els pastors, els angels i els dimonis ens fan riure amb les seves trapelleries. Els Pastorets de Canovelles, cada any, fan aixecar el públic de Can Palots i els Pastorets de Caldes us conviden a passar una bona estona al Casino.


6. Cavalcades de Reis

Els Reis arriben en tren a Mollet. Foto AraVallès.

Si voleu que els Reis Mags de l’Orient us portin molts regals, no us oblideu de sortir a donar-los la benvinguda. EL dia 5 de gener a la tarda, faran cavalcades a tots els municipis del Vallès Oriental, on hi arribaran, principalment, amb carrosses i cavalls. Excepte a Mollet que, com cada any, posaran a prova la puntualitat de Renfe i hi arribaran en tren.  

Comentaris