Passejades de natura: descobrint el Montseny

El Parc Natural del Montseny ha estat el lloc on molts aficionats al senderisme s'han penjat la motxilla a l'esquena per primera vegada. A banda dels bonics paisatges de muntanya, de les llargues travesses o curtes passejades, ofereix moltes opcions per gaudir-ne. Descobrir racons plens d’encant, els millors indrets per admirar la bellesa dels seus boscos canviants, la seva flora i fauna o l’extraordinària cuina del Montseny, serà una grata experiència que segur que us sorprendrà!


Us deixem algunes propostes que us poden ajudar a descobrir la muntanya màgica. Que us ho passeu molt bé!


1.- Montseny-Aiguafreda

Podeu iniciar aquesta passejada al poble de Montseny on baixareu a la riera per un esplèndid entorn, envoltat de vegetació i acompanyats del so de l’aigua. Remunteu fins a l’ermita de Sant Martí. Passareu al costat dels molins (Adrobau i el Vilar). Agafareu un bonic sender en pendent que us condueix al Café del Pla de la Calma on connectareu amb la pista que porta per la carena. Uns quilòmetres passant per algunes masies fins al coll de Sant Martí, al costat de Tagamanent, un sender us baixarà fins al poble de Aiguafreda-Sant Martí de Centelles. 


2.- Aiguafreda-Castell de Tagamanent-Ca l'Agustí-El Bellit-Aiguafreda



Aquest recorregut circular és més llarg i de dificultat moderada. Tindreu unes vistes panoràmiques espectaculars com els Cingles de Bertí, Montserrat, Sant Llorenç de Munt, El Montseny, La Plana de Vic i Els Pirineus i zones boscoses de pins i alzines molt agradables La pujada és pel GR-5 i la baixada per les restes de l'ermita de Sant Martí, la Masia de Bellver, el Parc Etnològic de Ca l'Agusti, la Masia de El Bullit, la Masia de Can Fondrats i la Carena de la Serra de Fondrats. 


3.- Turó de l'Home i Les Agudes des de Montseny (Massís del Montseny)


A la primera part del recorregut, fins a la Plana del coll, el GR-5 flanqueja el massís en una ascensió suau, diversos torrents i rieres. Un cop a la plana del Coll, prendreu el GR-5.2, fins arribar al coll de Sesbasses, des d'on en pocs minuts s'assoleix el cim del Turó de l'Home, amb excel·lents vistes cap al Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, Montserrat i La Mola. Des d'allà i per un corriol molt fressat, arribareu a les Agudes en pocs minuts, amb esplèndides vistes: Matagalls, plana de Vic, Collsacabra... Desfent el camí de pujada, passat els corrals d'en Deumal i D’en Rovira, per diferents i suaus corriols i pistes, arribareu al punt de partida, a la localitat de Montseny.



4.- Sant Marçal i la Font Bona


Des del coll de Sant Marçal (1.106 m) es té una perspectiva magnífica d’alguns cims del Montseny, com les Agudes. Després del primer embadaliment, cerqueu un caminet que des de l’aparcament convida a una excursió fins al Matagalls. Preneu-lo, però avui només per arribar fins a la font Bona, amb els seus dos raigs d’aigua incessants i que són la causa del naixement de la Tordera. Hi haureu accedit per un camí de bosc en baixada i que de seguida s’obre al paratge de la font, màgic, amb graciosos corrents d’aigua descendint per aquí i per allà d’un espai de roureda i fageda; sens dubte, un dels indrets emblemàtics del Montseny.
 






Comentaris

Publica un comentari a l'entrada