Propostes d’activitats per aprendre del món rural i gaudir de la natura

Coneixeu el turisme rural del Vallès Oriental? A la comarca, podeu escollir entre una àmplia xarxa d’establiments que es dediquen a aquesta activitat turística. Masies rehabilitades amb molt d’encant situades en pobles com L’Ametlla del Vallès, Llinars del Vallès, Montseny o Bigues i Riells, entre altres municipis. El turisme rural és ideal per estar en contacte amb la natura, els animals, fer excursions, passejades amb bicicleta, a cavall o a peu, i participar d’activitats agrícoles.

Aquí us deixem aquestes propostes, que esperem us puguin servir per escollir el lloc i les activitats que mes us agradin. Que us ho passeu molt bé!

1.- Castell de Fluvià
   Fotografia: Decolonies. Castell de Fluvià
Us ve de gust passar un cap de setmana familiar en un entorn natural? No us ho penseu més i veniu al Parc Natural del Montseny, on trobareu aquesta casa de colònies, documentada des de l’any 1154, que ofereix un munt d’activitats per a tots els gustos. Podreu fer activitats esportives, participar en el camp d’aventura, practicar el tir amb arc, l’equitació, descobrir els senders del voltant de la casa pedalant en BTT, fer tallers de pastisseria, etc.



2 .-  Masia Can Turró. Santa Maria de Palautordera

Voleu aprendre a fer productes làctics naturals? No us perdeu les propostes que us fa la masia Can Turró de Santa Maria de Palautordera. Podeu anar amb la família o amb un grup d’amics i aprendre com fer de forma natural, sense conservants ni additius: mató, quallada, crema catalana o batuts!



3.- La Masia de Can Gual a l’Ametlla del Vallès 


Masia del segle XVIII restaurada en 1992. Disposa de tres allotjament independents i integres, annexats a la pròpia masia que es complementen amb una sala i cuina extra. Situada dins l'explotació agrària on conreen productes d'horta de temporada i on podreu retrobar el món rural i l'agricultura, en un entorn agradable i ben comunicat, ideal per realitzar tot tipus d'activitats per petits i grans




4.- Fira de la Transhumància a Sant Antoni de Vilamajor


Des del dia 16 fins el 24 d’abril, a Sant Antoni de Vilamajor, es celebrarà la Setmana Cultural. Aquesta estarà plena d'activitats de caire cultural i rural, entre les que destaquen la Fira de la Transhumància, la Trobada de Puntaires, la celebració de Sant Jordi amb llibres i roses, la ballada de sardanes, la fira d'artesans, la ballada de gitanes, el dinar popular de la matança del porc... No us la perdeu! 

Comentaris