VII Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental

Els dies 23 i 24 de juliol, tindrà lloc a Santa Eulàlia de Ronçana la Fira del tomàquet de varietats locals, organitzada conjuntament pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i amb la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès i l’associació CuinaVO.



El Cartell de la Festa


Aquest any la principal novetat és que l’hort de l’Espelt canvia d’ubicació. Ara està ubicat a la masia El Molí d’en Vendrell, molt a prop del lloc on es fa la fira i es podrà visitar l’horta ecològica d’en Javier Gargantiel, tot un luxe per als visitants. Una finca emplaçada al costat del riu Tenes, en una zona de protecció agrícola, que pertany al municipi de Santa Eulàlia de Ronçana.



El Molí d’en Vendrell


Una altra novetat d’enguany és el tast especial per a nens i nenes de fins a 12 anys. La resta de tastos que es faran només seran per persones de més de 12 anys. També es realitzarà un taller familiar específic per als nens i nenes que serà molt interessant: BIODIVERSITAT. Fem petits hotels d’insectes, a càrrec de Llavors Orientals. Es continuaran fent els tallers pràctics i les visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats amb tomàquets.




Activitats per a tots els públics


Els visitants també podran venir a la tarda, ja que s’amplien els horaris perquè més visitants puguin degustar els millors tomàquets i a la vegada puguin conèixer les varietats i comprar-les als pagesos que les estan cultivant. Els productors tenen les tomaqueres amb els primers tomàquets de la temporada: olorosos i amb mot de gust.



Conviviun Slow Food Vallès



 Slow Food Vallès és un moviment gastronòmic del Vallès Oriental que promou elevar la cultura alimentària de la ciutadania en general i, en concret, de les generacions més joves; fomentar la pràctica de qualitat de vida fonamentada en el respecte dels temps naturals, del medi ambient i de la salut; sensibilitzar l’opinió pública sobre temàtiques mediambientals i, en concret, sobre la salvaguarda de la biodiversitat i les tradicions culinàries del Vallès Oriental.



CuinaVO – col·lectiu de cuiners del Vallès Oriental




El col·lectiu CuinaVO també col·labora en la VII Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental fent plats i tastos deliciosos, on el tomàquet és el protagonista. Aquesta associació de cuiners de la comarca treballen per reforçar la vinculació entre cuina i territori, dinamitzant turísticament i gastronòmicament la comarca, per tal que la cuina i els productes de qualitat en siguin el millor ambaixador.









Comentaris