Itineraris pel Vallès Oriental

La comarca del Vallès Oriental compta amb una gran quantitat d’espais per practicar el senderisme, tant espais més pròxims a zones urbanitzades com parcs i espais d’interès natural. Tot seguit us facilitem un seguit d’itineraris per diferents indrets de la comarca.



La primera ruta que us proposem és un itinerari circular pel municipi de Cànoves i Samalús, al Parc Natural del Montseny. L’inici de la ruta la trobem als peus del pantà de Vallforners i s’enfila fins al Castanyer de Can Cuch, declarat arbre monumental. De baixada podreu observar l’ermita de Sant Salvador, d’estil neogòtic. L’itinerari dura unes 4 hores aproximadament i te una dificultat mitja.




La segona proposta d’itinerari és el conjunt de rutes que ofereix el municipi de Santa Maria de Palautordera. Aquest compta amb 9 itineraris de diferents característiques i dificultats, itineraris per fer salut i conèixer una mica la història del municipi. Els fulletons dels itineraris tenen una descripció més extensa, compten també amb el nivell de dificultat, el temps aproximat, la distància i un mapa i les recomanacions, a més de les prohibicions. A continuació us mostrem el número 6: Palau – estació – Vilamajor – Palau, que te una durada  d’unes 3 hores i 30 minuts aproximadament i te una dificultat baixa.

part exterior del tríptic

part interior del tríptic


El darrer itinerari que us proposem aquesta setmana és una ruta amb cotxe. Aquesta te el seu inici al municipi de l’Ametlla del Vallès i passa per La Garriga, Figaró – Montmany, Tagamanent i arriba a Aiguafreda. Al llarg de la ruta podreu descobrir els secrets de cada un d’aquests indrets, de les visites al patrimoni modernista, de la seva gastronomia i de les seves festes.


Al següent enllaç podreu trobar aquests i altres itineraris pel Vallès Oriental


Aquesta setmana destaquem... El mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui




Comentaris