Us convidem a descobrir La Doma

La Garriga compta amb un gran llegat històric i patrimonial. Un dels recursos més destacats és la Doma, conjunt d’edificis romànic – gòtics del segle X format pel cementiri, la parròquia de Sant Esteve de la Garriga i la domeria.


L’interior es conserva un magnífic retaule gòtic de Sant Esteve, que és la peça artística més important del conjunt de la Doma, de finals del segle XV. En el cementiri trobem enterrades persones tan importants com Manuel J. Raspall, arquitecte municipal de diferents poblacions de la comarca, i un dels màxims responsables del llegat modernista que te avui en dia el Vallès Oriental. També trobem obres arquitectòniques i escultòriques de gran rellevància.



Tots aquells que ho desitgin podran descobrir els secrets d’aquesta obra, inclosa en l’Inventari del patrimoni Arquitectònic de Catalunya, a través d’una visita guiada.

Trobareu més informació


Aquesta setmana destaquem... l’Exposició Hydropithecus: LES SIRENES PETRIFICADES – Joan Fontcuberta

Aquesta exposició temporal, que trobareu al Museu Thermalia fins el 18 de juny d’aquest any us permetrà descobrir més informació sobre les sirenes petrificades.

El 1947 el pare Jean Fontana va descobrir a la vall del riu Bès les restes fossilitzades d’una espècie, aleshores desconeguda, batejada amb el nom d’Hydropithecus. Els Hydropithecus, que s’haurien extingit fa divuit milions d’anys, presentaven una morfologia amb una semblança increïble amb els ancestres aquàtics dels homínids. Els seus trets anatòmics els acostaven a l’ordre dels sirènids o mamífers aquàtics.




Més informació

Comentaris