Una cosa s’ha de tenir clara, i
és que al Vallès Oriental es menja molt i molt bé. La natura, les granges i
l’entorn que engloben aquest territori fan que es tingui tots els condicionants
perfectes per poder crear un dels millors llocs on poder menjar gràcies als
seus restaurants. És per aquest motiu que el menjar del Vallès Oriental sempre
és recordat.
Cada restaurant és una aventura i
en els que us mostrarem no són menys. La barreja entre els estils de cuina, el
tipus de menjar que ofereixen i la manera en la que aquests són mostrats al
públic fan que una vegada tastes el menjar del Vallès Oriental sempre vulguis
repetir.
El que els uneix a tots aquests restaurants és que formen part del col·lectiu de CuinaVO, és a dir, una agrupació voluntària de cuiners i restaurants del Vallès Oriental. D'aquesta manera es treballa per reforçar la vinculació entre cuina i territori perquè la cuina del Vallès sigui un dels millors referents de la zona. A continuació us detallem els 7 restaurants que, de cap manera, us podeu perdre quan aneu al Vallès Oriental.
El que els uneix a tots aquests restaurants és que formen part del col·lectiu de CuinaVO, és a dir, una agrupació voluntària de cuiners i restaurants del Vallès Oriental. D'aquesta manera es treballa per reforçar la vinculació entre cuina i territori perquè la cuina del Vallès sigui un dels millors referents de la zona. A continuació us detallem els 7 restaurants que, de cap manera, us podeu perdre quan aneu al Vallès Oriental.
Can Candelich a Cànoves i Samalús
El restaurant Can Cadelich es
troba a l’entrada del Parc Natural del Montseny, és a dir, a un lloc
privilegiat on gaudir d’un entorn natural molt a prop de la ciutat. El
restaurant es caracteritza per realitzar plats de la millor cuina tradicional
però amb un toc d’originalitat. És a dir, és una cuina plena de gustos i
sensacions on destaquen les amanides, els canelons, les carns a la brasa o la
vedella amb bolets entre altres plats.
Fonda Europa a Granollers
El restaurant la Fonda Europa es
troba a la ciutat de Granollers i és molt conegut per ser un dels restaurants
amb més història pel que fa la seva cuina. La Fonda Europa fa honor al menjar
de les cases, és a dir, aquell menjar de tota la vida on destaquen estofats,
arrossos, escudelles, cassoles de fideus i olles de mongetes entre moltes
altres. Tot i això, no cal oblidar els grans esmorzars que preparen per poder
començar el dia amb moltíssima energia.
Restaurant Vinòmic a La Garriga
Vinòmic és un restaurant situat a
La Garriga que es defineix com un espai gastronòmic on combinen l’art i la
tècnica de preparar aliments. El principal objectiu de Vinòmic és cuidar
l’entorn amb la finalitat d’oferir-li al clients sensacions úniques quan mengi
els plats. A la cuina del Vinòmic destaquen els productes de proximitat i amb
un punt just de creativitat de la ma dels xefs del restaurant.
El Pla Restaurant a La Roca del Vallès
El Pla Restaurant, situat a la
Roca del Vallès, és la mostra perfecte del bon menjar tradicional i casolà que
es pot trobar al Vallès Oriental. A la seva cuina es pot gaudir d’aliments de
mercat de primera qualitat per poder elaborar qualsevol dels seus plats
coneguts. Es poden destacar plats com el bacallà amb mel o l’entrecot de
Girona, juntament amb algunes especialitzats suïsses com ara el llom de porc
amb sala de bolets i tallarines. És a dir, una combinació perfecta.
Restaurant El Jardí a Parets del Vallès
Fundat al 1935 a Parets del
Vallès, el Restaurant El Jardí esdevé una de les icones més reconeguts de la
comarca per la seva exigència a nivell gastronòmic i de fer sentir al seus
clients en un entorn agradable i acollidor. El restaurant està format per tres
parts (el bar, el jardí i els menjadors interiors) on ofereixen una cuina
mediterrània tradicional on destaquen les anxoves, les cebetes a la romana, el
pastís de carbassó, la coca de verdures de temporada o el gall de Sant Pere al
forn entre altres.
La Mama a Santa Eulàlia de Ronçana
El restaurant La Mama de Santa
Eulàlia de Ronçana és un dels espais de la comarca on l’entorn natural que
l’envolta el transforma encara més. La seva carta amb plats tradicionals barrejada amb tocs creatius el fa encara més especial. Entre els àpats que més
destaquen són els calçots de Bigues a ala brasa, l’escalivada amb coca de
Folgueroles amb tomàquet i anxoves o les croquetes artesanes de ceps que són
l’especialitat del xef.
El Bellver a Tagamanent
El restaurant El Bellever a
Tagamanent es troba al mig del Parc Etnològic i és un lloc ideal per fer un bon
àpat abans de continuar alguna caminada o per anar a dinar expressament. Els
plats de cuina casolana són el punt fort d’aquest restaurant on predominen les
carns a la brasa o la botifarra de pagès amb mongetes del ganxet. La màgia
d’aquest lloc envoltat d’història i cultura de la comarca el fa un lloc molt
especial.
La Vall del Montseny a Sant Esteve de Palautordera
Aquest restaurant de Sant Esteve de Palautordera destaca per la promoció de l'art de la zona al seu interior. L'art, sigui com sigui, dins de La Vall del Montseny és un element fonamental i imprescindible. La cuina d'aquest lloc predomina pels productes frescs, locals i temporada on destaquen les calçotades i tot tipus de menús adaptats a totes les butxaques. Un lloc com aquest ens serveix per mostrar com el Vallès Oriental reforç el seu art culinari.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada