Activitats nadalenques que no et pots perdre del Vallès Oriental #NadalAlVallèsOriental

El desembre és una època perfecte per sortir a fer excursions. Els boscos agafen un color marró intens, i els camins són plens de fulles seques que han caigut durant la tardor. A més, els pobles i ciutats decoren els seus carrers amb llums i motius nadalencs i alguns, fins i tot , posen avets en mig de les seves places.

Encara que moltes vegades el fred us convida a quedar-vos a casa, no hi ha res millor que abrigar-se i passar-ho genial amb aquells qui estimes i acabar el dia amb un bon cafè o una xocolata calenta. Per això, avui us recomanem algunes de les activitats nadalenques que no us podeu perdre al Vallès Oriental.  Fires, mercats nadalencs, pessebres vivents i molt més! Us hi apunteu?

Pessebre monumental a Parets del Vallès
Del 2 de desembre al 21 de gener, Parets del Vallès instal·la un pessebre gegant. De fet, amb 230m2  és el pessebre més gran de Catalunya (sobre taula). Està situat en un local sota la Plaça de la Vila, concretament al costat de l’Ajuntament i l’Església de Sant Esteve. El pessebre d’aquest any, organitzat per l’agrupació de pessebristes, està dedicat a Montserrat, així com els pobles que es troben al peu de la muntanya. 

Pel que fa al preu de l’entrada, és més aviat simbòlic (costa dos euros per als més grans de 7 anys), però val la pena anar-lo a veure. Podeu gaudir de peces artesanals i estar-vos el temps que vulgueu veient els curosos detalls de cada secció. A més, també hi ha un audiovisual on es projecta l’edició del pessebre de l’any passat.

Fira de Nadal de l’Ametlla del Vallès
Les fires de Nadal són un esdeveniment molt popular als pobles i ciutats del Vallès Oriental. En municipis com La Garriga, Santa Maria de Palautordera, Bigues i Riells o a Sant Antoni de Vilamajor s’organitzen tota mena d’activitats nadalenques com paradetes de productes artesans, tallers de manualitats pels nens o concerts. La Fira de Nadal de l’Ametlla del Vallès se celebra del 16 al 17 de desembre a la Plaça de l’Ajuntament i al Passeig i és un punt de trobada per paradistes artesans i comerciants. A més, durant tot el cap de setmana se celebren activitats de dinamització per a diferents sectors d’edat. No us la perdeu!


Pessebre vivent a Sant Fost de Campsentelles
Per les festes, Sant Fost de Campsentelles acull un pessebre vivent espectacular. En diferents dies entre el 10 de desembre i 14 de gener podeu gaudir de com els habitants del poble es transformen en Maria, Josep, els pastorets o diferents artesans i representen la nit del naixement de Jesús. La decoració del pessebre, així com el vestuaris són dignes d’admiració i no és d’estranyar que aquest pessebre hagi estat reconegut oficialment com el Pessebre Vivent dels efectes especials de Catalunya i el més antic del Vallès Oriental.

Els espectacles es duen a terme davant l’Ajuntament, al Turó de Can Teyà i el preu és de 6 euros pels majors de dotze anys i de 3 pels menors d’entre 5 i 12 anys.  A més, hi haurà un obsequi de pa amb all i oli i vi per a tots els assistents!


Vine a tastar el torró artesà a CardedeuSi no has pogut assistir a la Fira dels torrons de Llinars del Vallès el 2 i 3 de desembre o si igualment vols tornar a tastar l’exquisit sabor d’aquests productes artesans, llavors no et pots perdre la Fira de Nadal i el Torró Artesà de Cardedeu. Del 15 al 17 de desembre, l’organització de veïns del Centre Vila amb la col·laboració de l’Ajuntament han ajudat a preparar 160 parades amb diferents productes artesans i nadalencs.

Tot i això, el producte estrella és, sens dubte, el Torró Artesà de Borrego de Cardedeu, elaborat pels millors pastissers del poble a base de borrego anís i grans de matafaluga. A banda del cruixent borrego tradicional, també s’elaboren altres especialitats com el borrego tou i la varietat del borrego tallat més prim i amb crema cremada per sobre. La Plaça de Sant Corneli és el centre neuràlgic de la Fira i on també es celebren activitats molt variades: escudella per a mil persones, el “caga-tió”, xocolata amb coca, sardanes, concursos i tallers, ball, etc.


Què us semblen les activitats que us hem recomanat per al mes de desembre? Us hi animeu a participar en alguna? Recordeu que durant tot aquest mes el tema central del blog serà #NadalAlVallèsOriental  i totes les activitats que hi podeu fer. Ens veiem la setmana que ve amb els mercats nadalencs que triomfen al Vallès Oriental!

Comentaris