El Vallès Oriental a dues rodes

Mitjançant una activitat familiar i saludable com el ciclisme podeu endinsar-vos en la bellesa del paisatge del Vallès Oriental.

Ara que arriba el bon temps i s'apropa la xafogor de l'estiu, us proposem uns quants itineraris en BTT perquè gaudiu de l'aire lliure en família i conegueu un entorn natural ple d’encant, que despertarà la curiositat de menuts i grans.

En primer lloc, us presentem una excursió que us portarà fins al poblat ibèric del Puig del Castell. Aquest itinerari circular amb inici i arribada a Granollers, té una longitud de 29 km i compta amb un desnivell positiu i negatiu de 533 metres. No és una excursió complicada perquè, tot i la llargada del recorregut, es pot fer amb el temps que cada persona necessiti.


El principal lloc d’interès d’aquest itinerari és el poblat ibèric del Puig del Castell a Samalús. Cal tenir present, que el recorregut passa en algun moment per zones pedregoses i d'escales, no obstant, aquestes dificultats queden recompensades per la bellesa del recorregut i per la importància del poblat ibèric.

De baixada es passa pel nucli antic de Samalús, on us proposem fer una parada per visitar la seva església, tota una meravella, i també per La Garriga, vila termal i d’estiueig. Seguirem el riu Congost per arribar al punt d’inici de la ruta.

El segon itinerari que us proposem està en el municipi de Sant Celoni i recorre el camí de les Llobateres. Aquesta ruta, que es pot fer en bicicleta o caminant, és d'una dificultat molt baixa. La longitud de l'excursió és d'aproximadament 5 km i té 9 metres de desnivell, un recorregut molt planer i accessible, tant per a grans com per a petits. 

Al llarg de l’itinerari podreu gaudir del paisatge i de les vistes al Turó de l’Home, el Parc del Montnegre i el Corredor i el castell de Montsoriu, aquest últim situat a la comarca de la Selva. Al final del recorregut arribem als aiguamolls de Les Llobateres, un fabulós paratge on contemplar les aus migratòries que hi fan parada. 


L’última ruta que us proposem en aquest article ens porta per l'espai rural protegit de Gallec, situat entre els municipis de Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès i Mollet del Vallès. 

Per Gallecs transcorren diferents senders que es troben entremig de camps de cultiu i boscos dotats de vegetació mediterrània, a part d'altres punts d'interès i de parada com són les masies rurals de la zona i l'aiguamoll de Can Salvi. És una zona molt ben senyalitzada i amb poc desnivell, la majoria de recorreguts que es poden fer són circulars i curts. Per exemple, un dels itineraris que es poder realitzar té una durada de 2,5 km. 


Us proposem: 
Trobareu més informació sobre altres itineraris, altres rutes de senderisme o ciclisme i activitats en paratges naturals al següent enllaç:

http://www.turismevalles.com/ca/valles-oriental/turisme-actiu-vo/senderisme2/


Comentaris