LES TURISTES DE QUALITAT VISITEN LA COMARCA

• La parella de turistes de qualitat ha visitat el Vallès Oriental el dia 1 i 2 de novembre.

• S’han realitzat diferents accions de promoció de la campanya SICTED 2010 – 2011, entre les que trobem les “turistes de qualitat”, un concurs al Facebook i el sorteig “guanya una escapada”.

La parella que va ser escollida per treballar com a “Turistes de qualitat” SICTED, contractada per recórrer durant tres setmanes la província de Barcelona, visitant destinacions SICTED i comentant el viatge a les xarxes socials, ha visitat la comarca els dies 1 i 2. La parella de turistes ha pogut gaudir de diferents municipis del territori com són Caldes de Montbui, La Garriga, Granollers i Mollet del Vallès; així com d’alguns dels establiments SICTED del Vallès Oriental.

Dia 1 al Vallès Oriental

Sant Miquel del Fai.

Sant Miquel del Fai.

El Bellver.

De camí cap a Ca l'Agustí.

A la Garriga van visitar els dos balnearis del municipi. A la fotografia Termes La Garriga.

Hotel Augusta Vallès.

La parella de “turistes de qualitat” estan visitant les diferents destinacions SICTED de la província de Barcelona, entre les que hi ha el Vallès Oriental, i alguns dels establiments i enclavaments que compten amb el reconeixement Compromís de Qualitat Turística, SICTED. El viatge es va iniciar el passat dilluns dia 24 d’octubre.

Dia 2 al Vallès Oriental

Museu Abelló de Mollet del Vallès.


Caldes de Montbui.


Pastes Sanmartí a Caldes de Montbui.


Hotel Granollers.

Oficina d'Informació Turística del Vallès Oriental
a Granollers.

La Porxada de Granollers.

L'Adoberia, centre d'interpretació històrica,
El Granollers medieval.

Les tres Alzines a La Roca del Vallès.

 
Les tres Alzines a La Roca del Vallès.

Hotel el Molí de la Torre a Bigues i Riells.

Hotel el Molí de la Torre a Bigues i Riells.


El SICTED al Vallès Oriental
Aquest és el quart any que es dur a terme el projecte de millora de la qualitat turística a la comarca del Vallès Oriental. Més de quaranta empreses de la comarca estan distingides amb el Distintiu de Qualitat SICTED. Els sectors representats en aquesta edició són els de les agències de viatge, els balnearis, els comerços, els hotels, els museus, les oficines d’informació turística, els parcs naturals, els restaurants, els transports turístics, el turisme rural i altres serveis.

Projecte Treballa de Turista de Qualitat SICTED
Les turistes de Qualitat, ha estat l’acció principal de tota la campanya de promoció del SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística en Destinacions). Aquesta ha consistit en la creació de dos llocs de treball, per una parella de turistes de qualitat. La pricipal funció d’aquesta parella és visitar les destinacions, establiments i llocs SICTED durant un viatge de tres setmanes per la província de Barcelona, amb totes les despeses pagades.

L’objectiu d’aquest viatge és que la parella de turistes elabori un “quadern bitàcola online” explicant, descriptivament, cada lloc SICTED que han visitat a través de les xarxes socials. Les “turistes de qualitat” compten amb un contracte de treball temporal remunerat.

Altres iniciatives de la campanya
1- Concurs a Facebook: “Ajuda’ns a comunicar què és el SICTED”
Simultàniament, el dilluns 24 va començar el concurs a Facebook “Ajuda’ns a comunicar què és el SICTED”. Es proposa als internautes que participin de forma creativa, propera i diferent explicant en què consisteix aquesta experiència turística.

Per participar han d’enviar un vídeo, fotografia o post a www.turistesdequalitat.com. El concurs estarà obert des del 24 d’octubre fins al 13 de novembre. Les persones que vulguin participar poden penjar també links al seu blog,a Youtube, Twitter, etc. Les tres aportacions més originals que obtinguin una major difusió a les xarxes socials rebran un premi.

2- “Guanya una escapada SICTED”
L’Altra iniciativa és el concurs “Guanya una escapada SICTED” que, des del passat dilluns dia 24 d’octubre, s’està duent a terme als més de 450 establiments i serveis SICTED repartits per tota la província de Barcelona. Aquesta acció està dirigida a difondre el SICTED entre els clients/consumidors dels enclavaments i establiments que compten amb el distintiu Compromís de Qualitat Turística dins de la província de Barcelona.

Aquest concurs estarà vigent des del 24 d’octubre fins el 11 de desembre de 2011 als establiments SICTED de la província de Barcelona. Per participar cal omplir un formulari amb les dades personals que s’ha de dipositar en una urna que trobaran al mateix establiment. Així, participaran en el sorteig de 10 estades de cap de setmana per a 2 persones en un establiment SICTED de la província de Barcelona.

A la comarca del Vallès Oriental hi ha 10 establiments que disposen de l’urna i els formularis per a poder participar.

Què és el SICTED?
El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques, promogut a nivell estatal per Turespaña i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), que treballa amb destinacions, empreses i serveis turístics de fins a 28 àmbits diferents, i que influeix en l'experiència i satisfacció del turista que visita una destinació.

És una metodologia de treball que proporciona i garanteix un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística. Aquells establiments turístics a la destinació que compleixen els requisits són identificats amb el distintiu de Compromís de Qualitat Turística, SICTED. Aquest Sistema és un model d’actuació implementat per determinades destinacions, empreses i serveis turístics al territori espanyol que treballen per a la qualitat i un servei òptim.
Fotografies Alba Damès i Laura Sula.

Comentaris