EXPOSICIÓ DE VEHICLES ANTICS I 3R RAL·LI D'AUTOBUSOS CLÀSSICS BARCELONA - CALDES DE MONTBUI

Nota de premsa ARCA, Fundació TMB, Sagalés i TMB
  • Vehicles de fins a cent anys d'antiguitat seran presents a la passejada del 6 de maig, organitzada per ARCA, Fundació TMB, Sagalés i TMB.
  •  Els cotxes d'època que participaran a la desfilada s'exhibeixen en una exposició oberta a tothom a l'avinguda Maria Cristina.
  •  Entre els clàssics podrem veure un dels primers busos de dos pisos del Barcelona Bus Turístic, el MAN SD 200, restaurat recentment pels 25 anys de funcionament d’aquest servei.... però aquesta no serà la única novetat.
  •  També hi participaran vehicles que provenen de França.
  •  Obrirem el JOVI-BUS (autobús escolar tipus americà) per tal que els més petits gaudeixin, durant la tarda de dissabte, dibuixant i modelant plastilina.
  •  Oferirem, prèvia inscripció, visites guiades per tal de conèixer les característiques dels models més singulars.
  • Els nostres patrocinadors, gràcies als què hem arribar a aquesta Tercera edició, disposaran d’un “Punt de Trobada” on rebre als seus clients i oferir la seva publicitat.
El cap de setmana del 5 i 6 de maig se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el tercer Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui, organitzat per l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA), Fundació TMB, Empresa SAGALÉS i TMB. Serà una gran oportunitat perquè el públic en general pugui reviure la història del transport públic dels últims cent anys.

Els vehicles clàssics com a protagonistes
El cap de setmana del 5 i 6 de maig se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el tercer Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui.

Una trentena de vehicles s’exhibiran a l’avinguda Maria Cristina tant dissabte 5 a la tarda com diumenge 6 de maig fins a la sortida del ral·li, que començarà a les 10:30 hores del matí, una oportunitat única per veure reunits vehicles que representen cent anys del transport públic a Catalunya.

Així, el 5 de maig, entre les 15:30 i les 20 hores, i el diumenge 6, des de les 9 hores i fins la sortida del ral.li (10.30 hores), a l’avinguda Maria Cristina (entre la plaça Espanya i l’avinguda de Rius i Taulet) es podrà veure aquesta exhibició estàtica oberta a tothom dels vehicles clàssics.

Com a novetat, entre els clàssics de la Fundació TMB per primera vegada s’exposarà l’autobús MAN SD 200, un dels primers cotxes de dos pisos que donaven servei al Barcelona Bus Turístic. Aquest vehicle de 31 anys d’antiguitat (número 2011 de la flota de TMB) ha estat recentment restaurat per l’empresa MAN, amb motiu del 25è aniversari del funcionament d’aquest emblemàtic transport d’oci de la Ciutat Comtal.

També es comptarà amb la presència de participants d’altres països europeus, en concret França, on El Sr. Gèrard Pélissier aportarà el seu Rochet Schneider de 1928.
També participen els vehicles de BEULAS, TUS, l’Associació d’Amics del Ferrocarril, MIGUEL GAMON (Lleida), UAB i els de les empreses Julián de Castro (Madrid) i ALSA, a més dels propis de les empreses organitzadores de l’acte i, esperem oferir d’aquí fins al tancament d’inscripcions demà dia 25 d’abril alguna novetat més.

Donat el caire festiu i familiar de la jornada, els més petits tindran obert i amb activitats el JOVI-BUS, un vehicle escolar (tipus americà) vigilat per monitores (no servei de guarderia) on dibuixaran, pintaran i modelaran plastilina.

I, pels grans i curiosos, visites guiades per tal de conèixer les característiques dels vehicles més singulars (caldrà inscripció prèvia telefònica o en el mateix recinte).

El 6 de maig al matí, aquests vehicles també participaran en una caravana festiva, que començarà a Barcelona, a l’avinguda Maria Cristina. Des d’aquest punt, a les 10.30 h es donarà la sortida als autobusos, que enfilaran la Gran Via en direcció al nord. Fora de Barcelona, per minimitzar les afectacions al trànsit, l’itinerari seguirà rutes secundàries i vies urbanes, per la carretera antiga de Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, fins arribar a Caldes de Montbui, després d’uns 40 quilòmetres de trajecte. A Caldes els vehicles s’exposaran al passeig de Pi i Margall, fins a les 14 hores, en què es donarà per acabat el ral·li.

L'objectiu dels organitzadors és fomentar el transport públic i la cultura de la mobilitat sostenible que fa més d'un segle que es practica en benefici del país, mitjançant la difusió del patrimoni històric que entre tots quatre restauren i conserven amb notable dedicació i esforç.

Vehicles singulars per a una diada inoblidable
Entre els autobusos que participaran en el ral·li hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric, recuperades i a càrrec de cadascuna de les empreses organitzadores.

Així, de TMB-Fundació TMB comptarem amb el Dodge 265 (1936), el Chausson 59 (1955) i l’Aclo 410 de dos pisos, a més del MAN SD 200 sèrie 2000-2012 (número 2011 de la flota de TMB Bus Turístic) i dels Pegaso 7092, 5139 i el Pegaso 3036.
ARCA per la seva banda ens mostrarà els seus Pegaso 5023, 5062 i 5064, el Pegaso 5024 (prototip de 1985 del JJJ-team), el Pegaso 6420 (J. Magri) i, el microbús SAVA de 1972 (foto).

També hi seran presents per part d’EMPRESA SAGALÉS, els seus Hispano Suiza (1909), Ford AA (1929), els Chevrolets de 1928 i 1934, el MB (1968), el Barreiros de 1969 i el Pegaso de 1985.

Recorregut de 40 km, per carretera, fins a Caldes 
La jornada del 6 de maig començarà a Barcelona, a l'avinguda Maria Cristina. Des d'aquest punt, a les 10.30 h es donarà la sortida als autobusos, que enfilaran la Gran Via en direcció nord. Fora de Barcelona, per minimitzar les afectacions al trànsit, l'itinerari seguirà rutes secundàries i vies urbanes, per la carretera antiga de Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, fins a arribar a Caldes de Montbui cap a les 13.00 h, després d'uns 40 quilòmetres de trajecte. A Caldes els vehicles s'instal·laran a l’Av. Pi i Margall.

Programa previst:
Dissabte 5 de maig:
- 15.30 h. Obertura al públic de la mostra de busos clàssics av. Maria Cristina.
- 20.00 h. Tancament de l’exposició.

Diumenge 6 de maig
- 09.00 h. Obertura al públic de la mostra de busos clàssics av. Maria Cristina.
- 10.30 h. Sortida de Ral·li: inici de recorregut.
- 11.00 h. Sortida de la ciutat de Barcelona per la C-17.
- 11.45 h. Arribada a Montcada (av. Països Catalans).
- 12.00 h. Arribada a la Llagosta (av. Onze de Setembre).
- 12.15 h. Arribada a Santa Perpètua (Pg. Florida).
- 12.35 h. Arribada a Palau-solità i Plegamans.
- 13.00 h. Arribada a Caldes de Montbui.
- 13.05 h. Exposició temporal de vehicles al passeig de Pi i Margall
- 14.00 h. Final del Ral·li.

El pas per les poblacions pot estar subjecte a variacions de 10 a 15minuts.
Tots els horaris són aproximats.
Per a més informació també es pot consultar la pàgina web: www.rallybusclasic.com

Empreses patrocinadores
El 3r Ral·li d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui ha estat possible gràcies al patrocini i a la col·laboració de diverses empreses relacionades amb el sector de l'automoció:
CEPSA, EUROPART HISPANO ALEMANA, ENGAR SERVEIS I RECANVIS AUTO, S.L., AUTOMOCION MON BOSCH, S.L., TEXTIL CAR (KROM), COCENTRO, S.A., FRIGICOLL, METROPOLIS-SEGURETAT, CARGLASS, ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS CREU COBERTA, GENERALI ASSEGURANCES – BROKER BCN (CORREDURIA ASSEGURANCES), FAINSA, KH LLOREDA, S.A., JOSEP MAS, S.L., JOVI, ATENDO-RENFE, FERSIX i CONSULMOVIL.

Per això, si en edicions anteriors ja han tingut un pes important en els actes que organitzaven, enguany encara més, doncs el seu ajut ha estat cabdal per tal que estem celebrant aquesta Tercera edició del Ral.li Barcelona-Caldes de Montbui.

Caldes de Montbui (Barcelona), 24 d’abril de 2012.-

Per a més informació també es pot consultar la pàgina web: www.rallybusclasic.com



Comentaris