Un grup d'agències de viatges visita el Vallès Oriental

L’objectiu d’aquesta visita va ser donar a conèixer als representants de les agències de viatges diferents recursos i activitats per a les famílies.

El passat divendres dia 6 de febrer, el Consell Comarcal del Vallès Oriental juntament amb la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, va organitzar un viatge de familiarització per a agències de viatges nacionals, que treballen amb públic familiar nacional i internacional. L’objectiu d’aquesta visita va ser donar a conèixer recursos turístics i empreses del Vallès Oriental als representants de les agències per tal que puguin incorporar-les en les seves programacions.

El grup estava format per les agències de viatges: Tarannà Club de Viatges, Exodo Viatges, Viatges Masanes, Iber Rusia Travel i Travel Xplora; una representant de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades; una representant de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona i un tècnic del territori. Aquests van visitar el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, on van descobrir els secrets del benestar en el seu concepte més ampli, així com les característiques de la Farmàcia Balvey, una de les farmàcies rurals més antigues d’Europa. Després van visitar la Granja Can Turró ubicada al municipi de Santa Maria de Palautordera, on van conèixer de primera mà el funcionament d’una granja de vaques en actiu i les activitats que aquesta ofereix a les famílies. Seguidament van dinar al restaurant Can Nofre de Santa Maria de Palautordera, on els integrants del grup van gaudir de la gastronomia de proximitat. Durant el dinar l’empresa ADEMC Serveis Ambientals els va presentar els productes que ofereixen a les famílies i també se’ls va explicar el projecte de la Carta Europea de Turisme Sostenible, en el qual el Parc Natural del Montseny està adherit. Per finalitzar van gaudir de diferents activitats de turisme actiu com el tir amb arc, les bicicletes elèctriques o el segway a les instal·lacions de l’empresa Daema Aventura a Sant Celoni.


Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montseny

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una eina de gestió que ajuda a les àrees protegides a millorar contínuament en el desenvolupament de l'activitat turística, tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població local i les empreses turístiques locals. És elaborada conjuntament per representants dels espais naturals protegits, entitats conservacionistes i els empresaris turístics.

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una metodologia que orienta pas a pas el procés de planificació del turisme sostenible i es concreta en un compromís i un acord voluntari entre els gestors dels espais naturals protegits i les empreses del sector, per l'aplicació dels principis de sostenibilitat, on les estratègies són definides de forma participada per tots els actors involucrats en el desenvolupament de l'activitat. La CETS neix amb la idea de garantir que l'ús públic del parc natural es desenvolupi de forma compatible amb la conservació minimitzant els impactes negatius que pot tenir el turisme, així com per contribuir al desenvolupament socioeconòmic local que genera l'activitat turística.

Comentaris