Els 10 principals atractius turístics del Vallès Oriental

Moltes vegades no sabem apreciar tots els atractius turístics que tenim al nostre voltant. Al Vallès Oriental en som conscients d’aquest fet i per això volem continuar potenciant aquests llocs turístics que encanten a tothom que els visita.

La varietat entre llocs naturals, paisatges increïbles, centres d’ocis i un gran ventall d’activitats a fer permeten que al Vallès Oriental el turisme sigui un dels punts més forts. Per això, a continuació, us mostrarem 10 dels principals atractius turístics del Vallès Oriental. Us animeu?

Sant Miquel del Fai
A Sant Miquel del Fai trobem un dels més emblemàtics espais naturals, on ofereixen visites guiades que us permetran conèixer uns paratges espectaculars, coves, salts d’aigua i edificis, entre els quals destaca el monestir gòtic. D’aquesta manera, la barreja d’aquests elements naturals silvestres facilita el conjunt de turistes a la seva zona. A més, disposa d’una àrea de pícnic i jocs pels més petits. 

Casa Museu L’Agustí a Tagamanent
Ca l’Agustí és un museu etnològic on, mitjançant les diferents visites guiades que es proposen, es poden descobrir els diferents racons, estances i espais de la masia del segle XVII. Mitjançant aquestes visites el que s’espera és endinsar als seus visitants a la vida pagesa, artesana i rural de la població d’aquella zona de muntanya. Per tant, aquesta visita és tot un repte cultural en el pas del temps.

Termalisme a  Caldes de Montbui i a la Garriga
El turisme té molts vessants i una de les més conegudes és la del turisme de salut. Per aquest motiu, a Caldes de Montbui i a la Garriga han sabut aprofitar el do natural de les seves aigües termals. Actualment, els balnearis de tots dos municipis ofereixen una gran varietat de teràpies avançades i del repòs més anhelat per tots els seus visitants. D’aquesta manera, el termalisme del Vallès Oriental, que podreu trobar tant a Caldes de Montbui com a la Garriga, es converteix en parada obligatòria.

La Roca Village a la Roca del Vallès
Un dels centres comercials més coneguts en l’àmbit català és La Roca Village. Aquest espai comercial dedicat a les compres és un dels més grans del Vallès Oriental i es centra en la venda grans marques de moda de prestigi. El conjunt d’aquestes marques i un entorn digne d’admirar fa que els seus visitants tinguin sempre les millors opcions per passar un dia de compres.

Itinerari senyalitzat “El dolmen de Pedra Gentil” a Vallgorguina
Un dels millors itineraris que es poden trobar a la zona del Vallès Oriental és “El dolmen de Pedra Gentil” a Vallgorguina. Aquest itinerari és un dels més agradables i suaus que permeten recórrer el camí sense cap tipus de problema mitjançant un camí de pistes ben senyalitzades. El camí s’inicia al carrer Montseny, passat el pont de la riera de Vallgorguina. L’encant d’aquest itinerari resideix en el monument megalític que trobem a mesura que anem avançant, el Dolmen de Pedra Gentil, lloc on temps enrere es feien rituals.

Parc Natural del Montseny
El Parc Natural del Montseny és el principal atractiu del Vallès Oriental, a més de ser l’únic Parc Natural de la comarca. Aquest massís dibuixa una de les millors siluetes naturals de la zona i està declarat reserva de la Biosfera per la UNESCO. Un mosaic dels diferents paisatges mediterranis i centreeuropeus molt a prop de grans àrees metropolitanes.

El Modernisme d’estiueig al Vallès Oriental
Tota la zona del Vallès Oriental està plena de cultura i modernisme. És per això que cada vegada més, hi ha rutes que expliquen i detallen els recursos d’estil modernista que conviuen en aquesta zona. Els municipis de Cardedeu, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Granollers o Figaró – Montmany són un clar exemple de llocs on els antics burgesos tenien les seves segones residencies, tot un símbol de poder en aquella època. L’obra més representativa és l’illa Raspall a la Garriga. 

La Doma a la Garriga
La Doma és un conjunt d’edificis romànico-gòtics formats per l’antiga església parroquial, la domeria i el cementiri vell al municipi de la Garriga. A l’interior de la Doma es manté un dels millors retaules gòtics de la zona del Vallès Oriental. Aquest retaule data de finals del segle XV i juntament amb les obres arquitectòniques i escultòriques, que envolten la Doma el fan un dels espais més culturals i turístics de la Garriga.

Museu Arxiu Tomàs Balvey a Cardedeu
El Museu Arxiu Tomàs Balvey és un dels centres culturals més destacats i més valorats pels seus visitants. El museu dedicat al món de la farmàcia, els remeis i la salut despunta a molts nivells, i aquest és el seu principal atractiu. Com a element a destacar, cal fer referència a una farmàcia del segle XIX amb el mobiliari i l’utillatge de l’època. A més, aquest museu disposa d’un gran fons històric i etnogràfic de Cardedeu.

Circuit de Barcelona – Catalunya
Quan parlem del Valles Oriental sempre hem de fer referència al Circuit de Barcelona – Catalunya. Aquest circuit ofereix un ampli ventall d’activitats, des de la realització de visites guiades, proves amb cotxes o motos i recorreguts amb bicicleta fins a grans esdeveniments com el Gran Premi de Fórmula 1. A més, es pot conèixer com s’organitza una cursa, com es controla la competició i com treballen els mecànics. Per tant, el Circuit de Barcelona – Catalunya representa un dels gran referents d’oci esportiu del Vallès Oriental. 

Comentaris