30/3/12

OPEN NIGHT GRANOLLERS A12

Aquest divendres 30 de març es celebra l'OPEN NIGHT GRANOLLERS A12 organitzat per Gran Centre Granollers i el Gremi d'Hostaleria, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granollers.

Trobareu hotels, restaurants i comerços que ofereixen allotjament, menús i articles a 12€ per persona i descomptes del 12%.

 

Trobareu tota la informació i el llistat d'establiments que participen al web:
http://opennightgranollers.com/

22/3/12

L'EQUIP DE SOTA TERRA EXCAVA A CALDES DE MONTBUI

Nota de premsa - CNL del Vallès Oriental

L’equip del “Sota Terra”, de TV3, va fer excavacions a la plaça de la Font del Lleó el passat octubre.

Aquest març han desvetllat les troballes en l’emissió del passat diumenge.

Durant tres dies seguits, el programa d’història i arqueologia Sota terra, de TV3, va enregistrar un capítol dedicat a l’entorn romà de la plaça de la Font del Lleó. Per fer-ho, es va aixecar el sòl de llambordes de davant de les Termes Romanes, a la recerca de la piscina d’aigua freda i treballant amb la hipòtesi que pot ser una de les basses més grans de la Península Ibèrica. El passat diumenge 18, Fermín Fenández i Eudald Carbonell van desvetllar el misteri.


En el procés d’excavació i recerca, l’equip va comptar amb la col·laboració del Thermalia, museu de Caldes de Montbui i centre dedicat a la descoberta, cura i divulgació del ric patrimoni calderí.

Trobareu més informació al seguent enllaç.

13/3/12

EL CIRCUIT EXPLICA ELS SECRETS DE LA F1 AMB EDU SOTO I DAVID FERNÁNDEZ

Nota de premsa Circuit de Catalunya

Paraules com safety car, pit lane, drive through, KERS o DRS són explicades pels actors en clau d’humor.

Circuit de Catalunya (Montmeló).- Edu Soto (el Neng) i David Fernández (Chikilicuatre) són els protagonistes de la nova acció del Circuit de Catalunya: una sèrie de sis càpsules informatives on s’expliquen els conceptes més tècnics de la Fórmula 1.

En una peculiar autoescola per pilots, paraules com safety car, pit lane, drive through, KERS o DRS són explicades – a la seva manera – pels actors, per acte seguit donar pas a la descripció rigorosa i amena per part del Circuit.

En paraules de Nona Ibarz, directora de màrqueting del Circuit de Catalunya, “amb aquesta acció es pretén ampliar la base d’aficionats a la Fórmula 1, a l’aproximar aquest esport a persones que no el coneixen”. El Circuit ha marcat una nova estratègia “en pinça” que aborda bilateralment els seus reptes de comunicació: d’una banda du a terme una campanya publicitària a través de mitjans convencionals (on la peça clau és un espot en fase de producció) i, d’altra banda, una estratègia basada en la publicity i la viralització de continguts a través de les xarxes socials, en la qual s’emmarquen aquestes píndoles informatives.

L’acció s’ha dut a terme per l’agència del Circuit de Catalunya, What’s On, amb la col·laboració de VasAVer, empresa que ha gestionat la participació dels actors, i la producció d’ Avinyó Films.

Es poden veure les càpsules al següent enllaç: www.youtube.com/CircuitcatTV



9/3/12

AQUEST CAP DE SETMANA EL CLUB MUNTANYENC MOLLET CONTINUA AMB EL GR 151

Nota de premsa Club Muntanyenc Mollet

El proper diumenge 11 de març, el Club Muntanyenc Mollet continuarà amb el GR 151 “Camins del Bisbe i Abat Oliva” que va començar el dia 5 de febrer a Montserrat. El grup va ser de 90 persones i el monjo Ramón Oranies, els va acomiadar després de fer una breu explicació de qui va ser l’abat Oliva, fundador de Montserrat.


El recorregut comença a Montserrat i es trepitgen les comarques de Bages, Osona, Ripollès, Conflent i acaba a Sant Miquel de Cuixà. Te un total de 12 etapes i se’n farà una cada mes. L’activitat és oberta a tothom i per inscriure’s cal passar pel Club els divendres de 8 a 10 del vespre pel Casal la República, carrer Pineda Fosca nº 6, telèfon 93 579 12 85.



Per més informació: http://www.cmmollet.cat/senders

2/3/12

MONOGRÀFIC DE PANS FETS AMB ESPÈCIES A “EL FOLLÓ”

• Es combinarà una de les especialitats d’El Folló, el pa, amb el cicle de la “Cuina de les espècies”.

• El monogràfic està enfocat a tothom que tingui curiositat i ganes d’aprendre a fer pans dolços i salats amb espècies, hagin fet algun curs amb anterioritat o no.

El proper dissabte dia 3 de març a les sis de la tarda, en el restaurant i casa de turisme rural, El Folló, es durà a terme un monogràfic de “Pans fets amb espècies”. Aquest és el resultat dels coneixements, que la Mercè Brunés, propietària i cuinera del restaurant i casa de turisme rural El Folló de Tagamanent, ha adquirit en el seu últim viatge a l’Índia, realitzat a principis d’any 2012. En aquest viatge gastronòmic va poder aprendre, en primera persona i de la mà de diferents xefs de l’Índia, els beneficis de les espècies alhora de cuinar i la utilització que se’n pot donar en els menjars.
 


L’ús i la cultura que envolta a moltes de les espècies que fem servir avui en dia provenen d’orient. Les espècies han tingut un valor molt important dins de la vida quotidiana de les persones, arribant a convertir-se en moneda de canvi en alguns casos. Des de temps antics, les espècies han estat una característica bàsica en la cuina mediterrània. No obstant en els últims segles es van deixar de fer servir. Avui en dia s’està recuperant la seva utilització en l’elaboració de plats i productes alimentaris.


EL FOLLÓ
El Folló és una casa de turisme rural i restaurant ubicat al municipi de Tagamanent, al vell mig del Parc Natural del Montseny. La seva ubicació i vocació el fa idoni per gaudir de la gastronomia de pagès, de la cuina natural i saludable. Alguna de les activitats relacionades amb la gastronomia, que es poden realitzar són jornades i cursos de cuina com el cicle de la “Cuina de les espècies”, el curs de barbacoa, el de pans o el de la cuina dels bolets.

Per a més informació:
El Folló - http://www.elfollo.com/ - tel. 93 842 91 16.

1/3/12

VII JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL VI DO ALELLA

Les jornades comencen avui dijous 1 de març i finalitzaran el dissabte dia 31 de març de 2012.

El Consorci DO Alella organitza, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, la Delegació de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Consorci de Turisme del Maresme i el Consorci de Turisme del Vallès Oriental, les VII Jornades Gastronòmiques del vi, per donar a conèixer la riquesa gastronòmica de la zona del Maresme i el Vallès Oriental.


Per a més informació: http://www.doalella.cat/